Individuele begeleiding

Glimlach Consult vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij, wij ondersteunen je met de vaardigheden op te bouwen, zoeken je krachten om het leven op een positieve manier op te pakken.

Individuele begeleiding

Glimlach Consult vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij, wij ondersteunen je met de vaardigheden op te bouwen, zoeken je krachten om het leven op een positieve manier op te pakken.

Individuele begeleiding

U kunt hierbij denken aan het verlenen van activiteiten aan personen met een somatische, psychiatrische aandoening of beperking. Ook kunt u denken aan het ondersteunen van mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap die matige of zwaardere beperkingen hebben.

Glimlach Consult biedt individuele begeleiding. U kunt hierbij denken aan het verlenen van activiteiten aan personen met een somatische, psychiatrische aandoening of beperking.

Het kan voorkomen dat u het lastig vind om uw persoonlijke verzorging bij te houden. Arcus zorg ondersteunt u bij het stimuleren om de verzorging zelf te doen of het aanleren hiervan.

Ieder huishouden is uniek, wij passen onze service aan op jouw persoonlijke wensen. Wij luisteren met een grote betrokkenheid en kijken samen welke hulp het beste bij u past.

In onze gezellige huiskamer bent u altijd welkom. Er is altijd een gepaste activiteit voor iedereen.

Individuele begeleiding

Ook kunt u denken aan het ondersteunen van mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap die matige of zwaardere beperkingen hebben op het terrein van:

• Sociale redzaamheid
• Bewegen en verplaatsen
• Psychisch functioneren
• Geheugen en de oriëntatie
• of personen die matig of zwaar probleemgedrag vertonen

Onze individuele begeleiders ondersteunen u op allerlei gebieden en zorgen ervoor dat problemen worden aangepakt. Zij helpen u uw zelfstandigheid  zo mogelijk terug te vinden.

Bij Individuele begeleiding ondersteunen wij op diverse gebieden. Bijvoorbeeld als u hulp wilt met het huishouden ordenen, uw dag goed indelen, uw sociale contacten uitbreiden en omgaan met lastige situaties, boodschappen doen, Koken en administratie ordenen. Zo nodig meegaan naar officiële instanties om u te bij staan.

Persoonlijke verzorging

Bij ziekte of andere problemen kunnen wij uw persoonlijke verzorging ook overnemen. Bij persoonlijke verzorging verstaan wij de gebruikelijk zorg zelfstandig uitvoeren. Hierbij kun je denken aan wassen, eten, tanden poetsen, douchen enz. Ook persoonlijke verzorging die nodig is in verband met een gezondheidsprobleem kunnen we helpen.

De begeleiding stimuleeert u bij het zelf uitvoeren van de volgende activiteiten:

 • Zich wassen, kleden, scheren, nagels knippen, mond en gebitsverzorging
 • Zelfverzorging van haren hulp of stimulering bij medicijngebruik
 • Advies, instructie en voorlichting aan de cliënt die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging
 • Aanbrengen en uitdoen van prothesen
 • Hoortoestel aan- of uitzetten
 • Bril poetsen en opzetten

Begeleiding groep

In onze gezellige interculturele huiskamer wordt Oosterse thee en koffie geschonken! Er staat een kast met allerhande creatief materiaal. Wanneer er behoefte is om rustig een tijdschrift te lezen, kan dit in de leeshoek. Ook is er een chill-hoek, waar een playstation staat. Er wordt gezamenlijk geluncht en er is ruimte om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Onze dagbesteding bestaat uit dagactiviteiten met als doel:

 • Creëren en behouden van een dag structuur; 
 • Bevorderen en behouden van zelfredzaamheid;
 • Verminderen en voorkomen van sociaal isolement;
 • Versterken van het sociaal netwerk;
 • Met een fijn en voldaan gevoel naar huis gaan.

Huishoudelijke taken

Glimlach Consult vind het belangrijk dat je een vaste huishoudelijke hulp hebt op wie je kunt vertrouwen, netjes schoon maakt maar wat wij ook belangrijk vinden is een duurzame en een prettige samenwerking.

Ieder huishouden is uniek, wij passen onze service aan op jouw persoonlijke wensen. Wij luisteren met een grote betrokkenheid en kijken samen welke hulp het beste bij u past. Tevredenheid vinden we belangrijk en evalueren we vaak in overleg om te kijken of u tevreden bent en wat beter kan.

Vaste begeleiders

Onze individuele begeleiders ondersteunen u op allerlei gebieden en zorgen ervoor dat problemen worden aangepakt. Zij helpen u uw zelfstandigheid zo mogelijk terug te vinden.

Bij Individuele begeleiding ondersteunen wij op diverse gebieden. Bijvoorbeeld als u hulp wilt met het huishouden ordenen, uw dag goed indelen, uw sociale contacten uitbreiden en omgaan met lastige situaties, boodschappen doen, Koken en administratie ordenen. Zo nodig meegaan naar officiële instanties en u bij staan in uw eigen moedertaal.

Wij richten ons op stabiliteit, structuur en veiligheid. We kijken samen hoe we het kunnen voorkomen van een opname in een instelling of verwaarlozing.

We weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om regelmatig  zorgverleners in huis te hebben. Daarom helpen wij u met het samenstellen van een vast zorgverleners zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgverleners ook qua taal, karakter en denkwijze bij u past. De vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van vertrouwen, veiligheid en zekerheid.

Je bericht is succesvol verstuurd. 

Wij zullen binnen 48 uur contact met jou opnemen.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben of heb je na 48 uur nog niets van ons gehoord, neem dan contact op via 06-34034305.